Kuřecí maso na kari s hráškem a fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek mražený
  • 150 g Fazolky mražené
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 dl Vývar drůbeží
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • 0.02 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 720 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 1141.4 mg
  • Vláknina 7707.3 mg
  • Vitamín A 7707.3 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nadrobno je nakrájíme.

  • 2

    Kuřecí maso omyjeme, osušíme, rozkrájíme ho na nudličky a osolíme.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibulku. Pak přisypeme nakrájené kuřecí maso, přidáme kari koření a za stálého míchání ho restujeme přibližně 2 minuty. Do pánve přilijeme drůbeží vývar a nasypeme hrášek, vše promícháme a pod poklicí dusíme 10 minut. Potom přidáme ještě fazolky, opět promícháme a dusíme dalších přibližně 5 minut, až je vše měkké.

  • 4

    Směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na talíře a podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu