Kuřecí maso na kari s hráškem a fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 9 g
- Sodík 720 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 1141.4 mg
- Vláknina 7707.3 mg
- Vitamín A 7707.3 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nadrobno je nakrájíme.
-
2
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, rozkrájíme ho na nudličky a osolíme.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibulku. Pak přisypeme nakrájené kuřecí maso, přidáme kari koření a za stálého míchání ho restujeme přibližně 2 minuty. Do pánve přilijeme drůbeží vývar a nasypeme hrášek, vše promícháme a pod poklicí dusíme 10 minut. Potom přidáme ještě fazolky, opět promícháme a dusíme dalších přibližně 5 minut, až je vše měkké.
-
4
Směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na talíře a podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou.