Rychlá fazolová polévka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 300 g Rajčata
  • 150 g Těstoviny konzumní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 7.5 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 943 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 884 mg
  • Vláknina 14814.8 mg
  • Vitamín A 14814.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilované fazole scedíme a propláchneme je v cedníku studenou vodou. Rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu vývar a přisypeme rajčata. Když začnou měknout, přidáme k nim fazole a těstoviny, vše uvaříme doměkka. Pak polévku dochutíme pepřem a solí, důkladně promícháme a hrnec odstavíme z ohně a necháme chvíli odležet. Těstoviny nasáknou chuť rajčat i fazolí a polévka je pak mnohem chutnější.

Komentáře k receptu