Rychlá fazolová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 6 g
- Sodík 943 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 884 mg
- Vláknina 14814.8 mg
- Vitamín A 14814.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sterilované fazole scedíme a propláchneme je v cedníku studenou vodou. Rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci přivedeme k varu vývar a přisypeme rajčata. Když začnou měknout, přidáme k nim fazole a těstoviny, vše uvaříme doměkka. Pak polévku dochutíme pepřem a solí, důkladně promícháme a hrnec odstavíme z ohně a necháme chvíli odležet. Těstoviny nasáknou chuť rajčat i fazolí a polévka je pak mnohem chutnější.