Jehněčí kotlety v chilli marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 41 g
- Sodík 577 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 643.5 mg
- Vláknina 2045.5 mg
- Vitamín A 2045.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme semínek, opláchneme vodou a nasekáme je na malé kousky. Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme.
-
3
v míse smícháme 4 lžíce oleje s nakrájeným česnekem, chilli papričkou, olivami a citronovou šťávou a marinádou důkladně potřeme naklepané kotlety z obou stran. Pak je do zbylé marinády vložíme a necháme v pokojové teplotě alespoň 15 minut marinovat.
-
4
Ve velké pánvi rozehřejeme zbývající olej a namarinované kotlety v něm z každé strany 2 minuty osmažíme. Pak snížíme teplotu, do pánve přilijeme zbylou marinádu a dvě lžíce vody, promícháme a maso ještě přibližně 5 minut smažíme, až změkne.
-
5
Měkké upečené kotlety podáváme přelité šťávou z pánve.