Rizoto s Čedarem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 125 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 844 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 2767 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 86.6 mg
  • Draslík 1233.2 mg
  • Vláknina 17704 mg
  • Vitamín A 17704 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.7 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek a jarní cibulky omyjeme studenou vodou a najemno nakrájíme.

  • 2

    V nízkém větším hrnci rozehřejeme máslo a olej. Potom přisypeme nakrájený pórek a cibulky a zeleninu restujeme, až změkne. Do pánve přidáme rýži a krátce ji pražíme. Potom vmícháme hořčici, přilijeme bílé víno a mícháme, dokud rýže víno nevsákne.

  • 3

    Potom začneme k rýži postupně přilévat vývar. Mícháme a vždy, když se vsákne, přilijeme další část.

  • 4

    Když je rýže měkká, přisypeme k ní rozdrobený sýr a směs mícháme, dokud se sýr zcela neroztaví.

  • 5

    Rizoto rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nakrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu