Rizoto s Čedarem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 844 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 46 g
- Sodík 2767 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 86.6 mg
- Draslík 1233.2 mg
- Vláknina 17704 mg
- Vitamín A 17704 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.7 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek a jarní cibulky omyjeme studenou vodou a najemno nakrájíme.
-
2
V nízkém větším hrnci rozehřejeme máslo a olej. Potom přisypeme nakrájený pórek a cibulky a zeleninu restujeme, až změkne. Do pánve přidáme rýži a krátce ji pražíme. Potom vmícháme hořčici, přilijeme bílé víno a mícháme, dokud rýže víno nevsákne.
-
3
Potom začneme k rýži postupně přilévat vývar. Mícháme a vždy, když se vsákne, přilijeme další část.
-
4
Když je rýže měkká, přisypeme k ní rozdrobený sýr a směs mícháme, dokud se sýr zcela neroztaví.
-
5
Rizoto rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nakrájenou pažitkou a podáváme.