Kuře na slanině s brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 dl Brandy
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1128 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 569 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 347.8 mg
  • Draslík 855.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme a osolíme.

  • 2

    Plátky slaniny v pánvi opečeme z obou stran do křupava. Pak je ještě teplé vložíme dovnitř kuřete a kuře dáme do pekáče.

  • 3

    Do pánve přilijeme brandy a necháme ho krátce přejít varem s vypečeným tukem ze slaniny.

  • 4

    Směsí zalijeme kuře v pekáči, přidáme máslo a pečeme v troubě, vyhřáté na 220 stupňů přibližně 45 minut. Během pečení kuře poléváme šťávou z pekáče a podle potřeby přiléváme vodu.

  • 5

    Upečené kuře naporcujeme a podáváme přelité šťávou.

Komentáře k receptu