Ovocné fondue s karamelovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 33 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 61 mg
- Draslík 519.2 mg
- Vláknina 5901 mg
- Vitamín A 5901 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody a hroznové víno opláchneme studenou vodou, banán oloupeme a nakrájíme na kolečka, ananas rozkrájíme na menší kousky.
-
2
V nízkém hrnci rozehřejeme máslo, přilijeme sirup, přisypeme cukr a vše za stálého míchání vaříme přibližně 5 minut. Poté přimícháme smetanu a mícháme, dokud nevznikne hladká jemná omáčka.
-
3
Omáčku rozlijeme do dvou misek, přidáme ovoce a podáváme.