Ovocné fondue s karamelovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Ananas
  • 200 g Hroznové víno
  • 200 g Jahody zahradní
  • 1 ks Banány sušené
  • 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 61 mg
  • Draslík 519.2 mg
  • Vláknina 5901 mg
  • Vitamín A 5901 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody a hroznové víno opláchneme studenou vodou, banán oloupeme a nakrájíme na kolečka, ananas rozkrájíme na menší kousky.

  • 2

    V nízkém hrnci rozehřejeme máslo, přilijeme sirup, přisypeme cukr a vše za stálého míchání vaříme přibližně 5 minut. Poté přimícháme smetanu a mícháme, dokud nevznikne hladká jemná omáčka.

  • 3

    Omáčku rozlijeme do dvou misek, přidáme ovoce a podáváme.

Komentáře k receptu