Brokolice s hořčicovo - kaparovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 397 mg
- Vláknina 6513 mg
- Vitamín A 6513 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici omyjeme, rozebereme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
V nízkém hrnci na mírném ohni smícháme máslo, hořčici a citronovou šťávu s kapary. Omáčku za stálého míchání krátce provaříme a dochutíme solí.
-
3
Poté omáčku nalijeme na uvařenou okapanou teplou brokolici a podáváme.