Pečené křepelky s pancettou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Citrony
  • 40 g Pomeranče
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Citronová kůra
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 20 g Pomerančová kůra
  • 100 g Pancetta
  • 800 g Křepelka
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 150 ml Voda pitná
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1352 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 14390 mg
  • Draslík 601.4 mg
  • Vláknina 7080 mg
  • Vitamín A 7080 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané křepelky potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pomerančovou i citronovou kůru nakrájíme na tenké proužky, oloupaný citron a pomeranč na kolečka, šalvěj posekáme najemno. Do břišní dutiny každé křepelky vložíme proužky pomerančové a citronové kůry, lístky tymiánu, celý česnek, plátek pancetty, dutinu uzavřeme, zpevníme párátkem, vložíme do pekáče a dáme do vyhřáté trouby péct. Po deseti minutách podlijeme troškou vody a obložíme plátky citronu a pomeranče. Posypeme šalvějí a dopečeme.

  • 2

    Upečené křepelky rozpůlíme, upravíme na talíře a přelijeme výpekem.

Komentáře k receptu