Pečené křepelky s pancettou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1352 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 14390 mg
- Draslík 601.4 mg
- Vláknina 7080 mg
- Vitamín A 7080 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané křepelky potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pomerančovou i citronovou kůru nakrájíme na tenké proužky, oloupaný citron a pomeranč na kolečka, šalvěj posekáme najemno. Do břišní dutiny každé křepelky vložíme proužky pomerančové a citronové kůry, lístky tymiánu, celý česnek, plátek pancetty, dutinu uzavřeme, zpevníme párátkem, vložíme do pekáče a dáme do vyhřáté trouby péct. Po deseti minutách podlijeme troškou vody a obložíme plátky citronu a pomeranče. Posypeme šalvějí a dopečeme.
-
2
Upečené křepelky rozpůlíme, upravíme na talíře a přelijeme výpekem.