Králík nadívaný klobásovou směsí
Suroviny
- 40 g Chléb konzumní
- 50 g Pomeranče
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 10 g Šalvěj čerstvá
- 250 g Klobása uzená
- 1 g Chilli koření mleté
- 20 g Pomerančová kůra
- 120 g Pancetta
- 15 g Rozmarýn čerstvý
- 50 g Olej olivový extra panenský
- 1500 g Králík
- 1 špetka Muškátový oříšek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1239 mg
- Bílkoviny 86 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 11615 mg
- Draslík 809.8 mg
- Vláknina 3264.3 mg
- Vitamín A 3264.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchaného očištěného králíka bez hlavy potřeme olejem, osolíme a opepříme. Klobásy rozřízneme, vybereme maso, střívko vyhodíme. Maso vložíme do misky, přidáme natrhanou chlebovou střídku, strouhanou kůru, mletý muškát, chilli koření, posekanou šalvěj, důkladně promícháme a touto směsí naplníme břišní dutinu králíka. Celého králíka zabalíme do tenkých plátků pancetty, trochu potřeme olejem, vložíme do pekáče a dáme do trouby péct. V průběhu pečení přidáme do výpeku snítku rozmarýnu a půlku pomeranče.
-
2
Upečeného králíka naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme troškou výpeku.