Králík nadívaný klobásovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Chléb konzumní
  • 50 g Pomeranče
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 250 g Klobása uzená
  • 1 g Chilli koření mleté
  • 20 g Pomerančová kůra
  • 120 g Pancetta
  • 15 g Rozmarýn čerstvý
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • 1500 g Králík
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1239 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 11615 mg
  • Draslík 809.8 mg
  • Vláknina 3264.3 mg
  • Vitamín A 3264.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného očištěného králíka bez hlavy potřeme olejem, osolíme a opepříme. Klobásy rozřízneme, vybereme maso, střívko vyhodíme. Maso vložíme do misky, přidáme natrhanou chlebovou střídku, strouhanou kůru, mletý muškát, chilli koření, posekanou šalvěj, důkladně promícháme a touto směsí naplníme břišní dutinu králíka. Celého králíka zabalíme do tenkých plátků pancetty, trochu potřeme olejem, vložíme do pekáče a dáme do trouby péct. V průběhu pečení přidáme do výpeku snítku rozmarýnu a půlku pomeranče.

  • 2

    Upečeného králíka naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme troškou výpeku.

Komentáře k receptu