Mořský jazyk s pancettou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 1000 g Mořský jazyk
  • 80 g Olej olivový
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 60 g Olivy černé
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 20 g Rukola
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 20 g Sůl
  • 120 g Pancetta
  • 60 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 796 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 2625 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 17220 mg
  • Draslík 1725.2 mg
  • Vláknina 11820 mg
  • Vitamín A 11820 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.4 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané ryby potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, promícháme se slunečnicovým olejem, plátky oliv bez pecek, vyskládáme na plech, posypeme solí, zakryjeme alobalem a vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby. Alobal sundáme a brambory ještě 10 minut dopečeme odkryté.

  • 2

    Pancettu nakrájíme na nudličky, rozmarýn posekáme, promícháme spolu, ochucenou rybu položíme na brambory, zasypeme pancettou s rozmarýnem, vrátíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.

  • 3

    Ryby posypeme posekanou rukolou, zakapeme citronovou šťávou, panenským olejem a podáváme přímo na plechu.

Komentáře k receptu