Mořský jazyk s pancettou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 53 g
- Sodík 2625 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 17220 mg
- Draslík 1725.2 mg
- Vláknina 11820 mg
- Vitamín A 11820 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané ryby potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, promícháme se slunečnicovým olejem, plátky oliv bez pecek, vyskládáme na plech, posypeme solí, zakryjeme alobalem a vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby. Alobal sundáme a brambory ještě 10 minut dopečeme odkryté.
-
2
Pancettu nakrájíme na nudličky, rozmarýn posekáme, promícháme spolu, ochucenou rybu položíme na brambory, zasypeme pancettou s rozmarýnem, vrátíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
-
3
Ryby posypeme posekanou rukolou, zakapeme citronovou šťávou, panenským olejem a podáváme přímo na plechu.