Míchaný zeleninový salát s ančovičkami
Suroviny
- 200 g Rajčata
- 100 g Ředkvička
- 250 g Salát hlávkový
- 30 g Petržel - nať
- 70 g Fenykl sladký - hlíza
- 80 g Paprika červená
- 80 g Čekanka
- 120 g Okurka salátová
- 40 g Ančovičky konzervované
- 50 g Štěrbák zahradní
- 120 g Olej olivový extra panenský
- 50 g Roketa
- 30 g Kapary
- 40 ml Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 18 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 5.7 mg
- Draslík 391.5 mg
- Vláknina 5950 mg
- Vitamín A 5950 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky nakrájíme na silnější nudličky, posekáme petrželovou nať, rajčata nakrájíme na kostičky, okurku podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a dužinu nakrájíme na menší kousky, ředkvičky, fenykl a čekanku na plátky. Hlávkový salát omyjeme, vnější listy vyhodíme, vnitřní natrháme, štěrbák a roketu také natrháme. Všechny saláty a zeleninu přendáme do salátové mísy a promícháme.
-
2
Do mixéru nalijeme olej, ocet, přidáme kapary, slité ančovičky a rozmixujeme dohladka. Tímto dresinkem zalijeme salát v míse, promícháme a ihned podáváme.