Těstoviny pici s rajčatovým ragú
Suroviny
- 450 g Mouka pšeničná - Semolina
- 30 g Olej olivový
- 100 g Sýr Parmezán
- 1 g Pepř černý mletý
- 1200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Hovězí maso mleté
- 80 g Cibule červená
- 4 g Rozmarýn čerstvý
- 10 g Sůl mořská
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 1200 ml Voda pitná
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 844 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1907 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 94.5 mg
- Draslík 1040.1 mg
- Vláknina 15500.2 mg
- Vitamín A 15500.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme hladkou semolinovou mouku, postupně přiléváme 200 ml vody a zapracováváme do mouky, až vznikne tuhé těsto. Důkladně prohněteme a necháme v lednici chvíli uležet. Těsto vyválíme na dlouhý slabší váleček a nakrájíme na plátky, které znovu vyválíme na dlouhé nudle. Podélně do každé nudle vmáčkneme špejli a těsto kolem špejle obalíme. Ještě trochu vyválíme špejli s těstem, aby bylo těsto kolem špejle obaleno rovnoměrně. Špejli z těsta vytáhneme, čímž vzniknou silnější makarony - pici. Těstoviny necháme chvíli oschnout. Potom je vaříme v osolené vodě přibližně 12 až 15 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, nasypeme do hrnce, osmahneme do zesklovatění, přidáme bobkový list, snítku rozmarýnu, hovězí mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme rajčata i s nálevem. Vaříme, až bude maso měkké a omáčka hustší. Vyndáme bobkový list, rozmarýn, přimícháme pici, prohřejeme a odstavíme. Mimo oheň přimícháme panenský olej.
-
3
Těstoviny upravíme na talíře a posypeme strouhaným parmezánem.