Těstoviny pici s rajčatovým ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Mouka pšeničná - Semolina
  • 30 g Olej olivový
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 80 g Cibule červená
  • 4 g Rozmarýn čerstvý
  • 10 g Sůl mořská
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 844 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1907 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 94.5 mg
  • Draslík 1040.1 mg
  • Vláknina 15500.2 mg
  • Vitamín A 15500.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme hladkou semolinovou mouku, postupně přiléváme 200 ml vody a zapracováváme do mouky, až vznikne tuhé těsto. Důkladně prohněteme a necháme v lednici chvíli uležet. Těsto vyválíme na dlouhý slabší váleček a nakrájíme na plátky, které znovu vyválíme na dlouhé nudle. Podélně do každé nudle vmáčkneme špejli a těsto kolem špejle obalíme. Ještě trochu vyválíme špejli s těstem, aby bylo těsto kolem špejle obaleno rovnoměrně. Špejli z těsta vytáhneme, čímž vzniknou silnější makarony - pici. Těstoviny necháme chvíli oschnout. Potom je vaříme v osolené vodě přibližně 12 až 15 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, nasypeme do hrnce, osmahneme do zesklovatění, přidáme bobkový list, snítku rozmarýnu, hovězí mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme rajčata i s nálevem. Vaříme, až bude maso měkké a omáčka hustší. Vyndáme bobkový list, rozmarýn, přimícháme pici, prohřejeme a odstavíme. Mimo oheň přimícháme panenský olej.

  • 3

    Těstoviny upravíme na talíře a posypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu