Rotolo
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Sýr Parmezán
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 5 g Fenykl obecný
- 20 g Šalvěj čerstvá
- 800 g Špenát listový čerstvý
- 600 g Dýně
- 3 g Chilli paprička sušená
- 5 g Koriandr celý
- 3 g Oregano sušené
- 40 g Olej olivový extra panenský
- 150 g Ricotta
- 12 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 37 g
- Sodík 709 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 582.9 mg
- Draslík 954.2 mg
- Vláknina 13236.5 mg
- Vitamín A 13236.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme žloutky, vidličkou promícháme, když už těsto nelepí, prohněteme důkladně rukama. Těsto dáme na půl hodiny do lednice.
-
2
Dužinu z dýně nakrájíme na kostky, nasypeme do pekáčku a pokapeme olejem. Koriandr, fenykl, suchou chilli papričku nasypeme do hmoždíře a rozzlučeme. Smícháme se solí a mletým pepřem a směsí posypeme dýni. Zakryjeme vlhkým papírem, vložíme do trouby a pečeme půl hodiny. Pekáček odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
-
3
Špenátové listy otrháme, česnek nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme česnek, oregano, orestujeme, přidáme špenát, máslo a smažíme tak dlouho, dokud se veškerá voda neodpaří. Osolíme a opepříme. Těsto vyválíme na středně tenký obdélníkový plát, na polovinu těsta podélně naneseme špenátovou směs, posypeme ricottou, na druhou polovinu naneseme dýni. Celý plát zavineme jako štrůdl, zabalíme do utěrky a oba okraje zavážeme provázkem. Rotolo vložíme do vroucí vody, zatížíme, aby nevyplavalo, hrnec zakryjeme a vaříme 25 minut.
-
4
Rotolo rozbalíme, nakrájíme na plátky jako knedlík, posypeme parmezánem. V pánvi na kousku másla osmahneme lístky šalvěje a plátky rotola ozdobíme.