Těstoviny s klobásovými kuličkami
Suroviny
- 40 g Anglická slanina
- 100 g Sýr Parmezán
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 8 g Petržel - nať
- 20 g Citronová kůra
- 300 g Klobása uzená
- 400 g Těstoviny Linguine
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1200 ml Voda pitná
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 864 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1480 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 404 mg
- Draslík 107.4 mg
- Vláknina 1493 mg
- Vitamín A 1493 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Měkčí klobásu rozkrojíme, vybereme masovou směs a vytvoříme z ní malé kuličky. Slaninu nakrájíme na nudličky, petrželku posekáme najemno, parmezán nastrouháme.
-
2
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
-
3
Do misky vložíme žloutky, přilijeme smetanu, přidáme strouhanou citronovou kůru, polovinu parmezánu, petrželku a rozšleháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme klobásové kuličky a osmahneme ze všech stran. Přidáme slaninu, orestujeme, přidáme těstoviny, zalijeme žloutkovou směsí, osolíme, opepříme, promícháme, necháme 2 minuty prohřívat, aby směs trochu zhoustla a odstavíme.
-
4
Těstoviny s kuličkami upravíme na talíře, posypeme zbytkem parmezánu a podáváme.