Pizza s prosciuttem a mozzarellou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 14 g Droždí sušené
  • 200 g Mouka pšeničná - Semolina
  • 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Cukr krupice
  • 10 g Bazalka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 240 g Olivy černé
  • 320 g Artyčoky sterilované
  • 320 g Prosciutto sušené
  • 8 g Sůl mořská
  • 20 g Sůl mořská
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 680 g Mozzarella
  • 650 ml Voda pitná
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 942 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2309 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 319.5 mg
  • Vláknina 27069 mg
  • Vitamín A 27069 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.

  • 2

    Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.

  • 3

    Prosciutto nakrájíme na velmi tenké plátky, artyčoky nakrájíme na čtvrtky, černé olivy bez pecek nakrájíme na plátky, mozzerellu na menší kousky. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe plátky prosciutta, poházíme artyčoky, posypeme plátky oliv, mezery vyplníme kousky mozzerelly, na každou pizzu rozklepneme jedno vejce, celou plochu pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme dokřupava.

  • 4

    Pizzu upravíme na velká servírovací talíř, nařežeme na trojúhelníky a podáváme.

Komentáře k receptu