Pizza s bramborami a mozzarellou
Suroviny
- 1400 g Brambory vařené ve slupce
- 14 g Droždí sušené
- 200 g Mouka pšeničná - Semolina
- 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 2 g Pepř černý mletý
- 20 g Cukr krupice
- 10 g Bazalka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 4 g Tymián čerstvý
- 4 g Rozmarýn čerstvý
- 8 g Sůl mořská
- 20 g Sůl mořská
- 680 g Mozzarella
- 650 ml Voda pitná
- 15 ml Citronová šťáva
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 855 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 23 g
- Sodík 2277 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 844.4 mg
- Vláknina 22168.8 mg
- Vitamín A 22168.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
-
2
Česnek nakrájíme na tenké plátky, v rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.
-
3
Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu, rozmarýn, zakápneme citronovou šťávou, zalijeme trochou olivového oleje a promícháme. Těsto pomažeme rajčatovou omáčkou, poházíme ochucenými bramborami, mezery vyplníme kousky mozzarelly a upečeme.
-
4
Hotovou pizzu upravíme na velký servírovací talíř, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.