Pizza s pečeným masem a tymiánem
Suroviny
- 14 g Droždí sušené
- 200 g Mouka pšeničná - Semolina
- 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Vepřové maso pečené
- 6 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 2 g Pepř černý mletý
- 20 g Cukr krupice
- 5 g Fenykl obecný
- 10 g Bazalka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 10 g Tymián čerstvý
- 680 g Sýr Taleggio
- 8 g Sůl mořská
- 20 g Sůl mořská
- 160 g Roketa
- 650 ml Voda pitná
- 30 ml Citronová šťáva
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1069 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1748 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 220 mg
- Vláknina 12000.2 mg
- Vitamín A 12000.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.
-
2
Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, lístky bazalky trochu posekáme. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme polovinu bazalky, rajčata i s nálevem, sůl, pepř a vaříme zvolna 20 minut. Rajčata by měla být rozvařená na kaši a omáčka by měla zhoustnout. Přimícháme zbytek bazalky a odstavíme.
-
3
Pečené maso vidličkou trochu rozmělníme, podle chuti osolíme, opepříme, posypeme drceným fenyklem a pokapeme olejem. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, rovnoměrně naneseme pečené maso, kousky sýru, lístky tymiánu, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, mletým pepřem a upečeme.
-
4
Pizzu nařežeme na trojúhelníky, upravíme na servírovací talíř, listy rokety trochu natrháme, pokapeme citronovou šťávou a pizzu ozdobíme.