Ricottové placičky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Olej olivový
  • 160 g Rajčata
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 3 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 450 g Ricotta
  • 20 ml Ocet vinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 45.4 mg
  • Draslík 89.4 mg
  • Vláknina 1096.7 mg
  • Vitamín A 1096.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme ricottu, přisypeme nastrouhaný parmezán, mouku, přidáme vejce, špetku soli, pepře a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přiložíme po lžících ricottovou směs, uhladíme a smažíme z obou stran dozlatova. Placičky se nesmějí v pánvi dotýkat.

  • 2

    Usmažené placičky upravíme na talíře, podle chuti dosolíme, dopepříme, obložíme plátky rajčat, které posypeme bazalkou a pokapeme vinným octem.

Komentáře k receptu