Grilovaný lilek s mátovým dresinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 24 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 300.7 mg
- Vláknina 7433.3 mg
- Vitamín A 7433.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, osušíme, podélně nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme, petrželku a mátu posekáme najemno. Na grilu nebo grilovací pánvi opečeme plátky lilků z obou stran. Do misky nalijeme olej, ocet, přisypeme petrželku s mátou a česnekem, přidáme mořskou sůl, čerstvě mletý pepř z mlýnku a promícháme. Do této marinády vložíme grilované plátky lilků a necháme chvíli marinovat.
-
2
Lilky podáváme s nasucho opečenými krajíčky bílé veky nebo toastového chleba.