Lasagne s hovězím masem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Šunka parmská
  • 500 g Rajčata Cherry
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Créme fraiche
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 651 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 680.9 mg
  • Draslík 742.7 mg
  • Vláknina 6805 mg
  • Vitamín A 6805 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem připravíme plátky lasagní. V nádobě hnětače smícháme 270 g hladké mouky, 2 vejce, 3 žloutky a lžíci olivového oleje se špetkou soli, hněteme nejprve chvíli ve hnětači a potom ručně asi 15 minut na pomoučeném válu. Hotové těsto necháme 1-2 hodiny odpočinout, potom rozválíme na tenké placky, ze kterých vykrájíme 8 čtverců 15x15 cm. Čtverce necháme přes noc na válu oschnout, zbylé těsto v potravinářské folii uložíme pro jiné použití v chladničce.

  • 2

    Druhý den oschlé lasagne vložíme do vařící osolené vody, po 10 vteřinách je dáme vychladit do ledové vody a pak je osušené rozložíme na plechy vyložené pečícím papírem. V misce smícháme crème fraîche se žloutky, směs naneseme na těsto, posypeme strouhaným parmezánem a opečeme pod vysoce rozpáleným grilem.

  • 3

    Oloupeme a nakrájíme velkou šalotku s česnekem a rozpůlíme cherry rajčata, připravíme 8 tenkých plátků parmské šunky.

  • 4

    Maso rozdělíme na 4 porce a na olivovém oleji opékáme 7-8 minut, aby bylo středně propečené.

  • 5

    V jiné pánvi na oleji opečeme šalotku s česnekem, přidáme rajčata a opékáme asi 5 minut, až se začnou rozpadat, pak vše podle chuti osolíme.

  • 6

    Na ploché talíře dáme po plátku parmské šunky, na každý pak lžíci rajčatové směsi. Každou porci masa rozdělíme na 8 tenkých plátků, polovinu z nich rozložíme na rajčatovou směs, na maso pak položíme opečenou lasagni. Postup opakujeme ještě jednou.

  • 7

    Servírujeme pokapané olivovým olejem.

Komentáře k receptu