Bramborová polévka s tykví a tuřínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 25 g Nudle vlasové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Brambory
  • 1 ks Tuřín
  • 1 ks Tykev
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 0.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 1094.9 mg
  • Vláknina 10833.2 mg
  • Vitamín A 10833.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuřín, středně velkou tykev (turek) a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 5 cm.

  • 2

    Dáme vařit půl litru mléka a půl litru vody. Listy špenátu natrháme na kousky, kerblík nasekáme nadrobno.

  • 3

    Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, na kterém zeleninu několik minut opékáme. Osolíme, opepříme a zalijeme horkým mlékem a vřelou vodou. Polévku vaříme asi 15 minut. Když je zelenina téměř hotová, přidáme do ní vlasové nudle a listový špenát. Povaříme asi 5 minut, aby nudle změkly. Přidáme kerblík a podáváme.

Komentáře k receptu