Thajský salát z papaji
Suroviny
- 40 g Cibule
- 80 g Máslo čerstvé
- 40 g Ořechy Kešu
- 100 g Rajčata
- 20 g Fazolové lusky zelené
- 20 g Fazolové klíčky
- 100 g Cukr palmový
- 10 g Máta
- 50 g Rajčata Cherry
- 50 ml Omáčka rybí
- 80 ml Kokosové mléko
- 2 ks Mango
- 1 ks Kafirové listy
- 1 ks Papája nezralá
- 3 ks Chilli paprička zelená
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1978 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 48.1 mg
- Draslík 911 mg
- Vláknina 29209.8 mg
- Vitamín A 29209.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.5 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava omáčky: Tento druh omáčky se připravuje nejméně jednu hodinu před podáváním. Do vysoké kuchyňské nádoby dáme oloupaný a nakrájený česnek, rozpůlená cherry rajčata, cukr, rybí omáčku, přilijeme kokosové mléko, nasekané chilli papričky. Ponorným mixérem všechny suroviny rozmixujeme. Hotovou omáčku dáme do ledničky.
-
2
V pánvičce na rozpáleném 40 g másla osmažíme nakrájenou cibuli, kterou necháme vychladnout. V jiné pánvičce na zbylém másle orestujeme kešu oříšky. Fazolové lusky uvaříme v hrnci s vodou, přibližně 15 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout a okapat.
-
3
Do mísy nakrájíme na tenké pásky mango a papáju. Přidáme fazolové klíčky, nakrájenou mátu a všechno dohromady smícháme. Vmícháme okapané fazolové lusky, nakrájený limetkový list (julienne). Nakonec přidáme rozpůlená cherry rajčata a ještě jednou promícháme.
-
4
Hotový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, vedle salátu dáme připravenou omáčku. Salát posypeme smaženou cibuli, restovanými kešu oříšky a podáváme.