Římský salát na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Máslo bylinkové
  • 2 g Tymián čerstvý
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 3 ks Salát římský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 96 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 2.1 mg
  • Draslík 416.6 mg
  • Vláknina 7287.5 mg
  • Vitamín A 7287.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme máslo, saláty rozpůlíme podélně a řezem dolů je vložíme na pánev. Necháme opékat 1-2 minuty, až začnou okraje karamelizovat. Vmícháme sůl, pepř, bylinkové máslo, tymián, lehce podlijeme vývarem, přiklopíme a necháme 4 minuty dusit. Vyjmeme děravou naběračkou a upravíme na talíře, přelijeme máslovou šťávou.

Komentáře k receptu