Římský salát na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 96 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 7 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 2.1 mg
- Draslík 416.6 mg
- Vláknina 7287.5 mg
- Vitamín A 7287.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme máslo, saláty rozpůlíme podélně a řezem dolů je vložíme na pánev. Necháme opékat 1-2 minuty, až začnou okraje karamelizovat. Vmícháme sůl, pepř, bylinkové máslo, tymián, lehce podlijeme vývarem, přiklopíme a necháme 4 minuty dusit. Vyjmeme děravou naběračkou a upravíme na talíře, přelijeme máslovou šťávou.