Zálivka s roketou podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 75 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 48.2 mg
- Vláknina 566.3 mg
- Vitamín A 566.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roketu opláchneme ve vlažné vodě a osušíme. Ve vyšší nádobě nebo mixeru smícháme olivový olej s bílým vinným octem a roketou, osolíme mořskou solí, přidáme čerstvě umletý pepř. 30 vteřin mixujeme, potom přes hustou látku přecedíme.
-
2
Ihned po přípravě promícháme a použijeme, než roketa zčerná.
-
3
Zálivka má příjemnou peprnou chuť a je výborná na humra.