Vinaigrette s červenými paprikami podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 75 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 76 mg
- Vláknina 1536.3 mg
- Vitamín A 1536.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červené papriky zbavené semen pokrájíme na plátky a na 4 lžících olivového oleje je opékáme 4-5 minut. Když změknou, přidáme zbylý olej a ještě 2 minuty vše zahříváme. Po odstavení necháme vychladnout, přikryjeme a na dva dny dáme uležet. Olej pak slijeme do misky, přilijeme bílý vinný ocet, přidáme mořskou sůl, opepříme čerstvě mletým pepřem a vše ušleháme.
-
2
Hotovou zálivku přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu. Před použitím vždy řádně protřepeme.
-
3
Zálivka je příjemně růžová a dobře se hodí ke kuřeti a k rybám i jako základ jiných studených omáček.