Ravioli s parmezánem a tatarákem
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Sýr Parmezán
- 50 g Šalvěj sušená
- 200 g Hovězí svíčková
- 50 g Tymián čerstvý
- 200 g Mouka pšeničná - Semolina
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 7 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 816 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 42 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 420 mg
- Draslík 384.2 mg
- Vláknina 7869.7 mg
- Vitamín A 7869.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si prkénko, na které nasypeme obě mouky. Uprostřed vytvoříme důlek, do něhož rozklepneme vejce. Nasypeme špetku soli a mícháme rukama. Pečlivě vypracováváme těsto přibližně 15 minut. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do ledničky, kde mělo alespoň 2 hodiny odpočívat.
-
2
Do menšího hrnce vlijeme smetanu a vaříme, dokud ji nesvaříme na polovinu. V okamžiku, kdy sejmeme kastrol z ohně, nasypeme parmezán a promícháme. Posypeme čerstvě umletým pepřem. Pak vložíme do chladničky, kde necháme náplň úplně ztuhnout.
-
3
Z odpočinutého těsta vyválíme tenký plát. Z něho kulatým tvořítkem vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko vkládáme lžičku připravené ztuhlé náplně. Kraje koleček z těsta přeložíme a stiskneme tak silně, aby náplň nevytékala. U vytvořených půlměsíčků ještě přehneme rohy k sobě a také přitiskneme. Vaříme v osolené vodě, úplně stačí velmi krátce, dokud ravioli nevyplavou na povrch. V pánvi rozpustíme máslo, přihodíme lístky šalvěje a zahříváme, Šalvěj mírně orestujeme a pak na ni přidáme uvařené ravioli. Zlehka promícháme, aby se těstoviny mírně obalily v tuku.
-
4
Najemno nakrájíme syrové hovězí maso. Přidáme žloutek, tymián a přisypeme sůl a pepř. Mírně promícháme.
-
5
Na talíř naložíme tatarák a kolem něj těstoviny, které ještě zvrchu zalijeme šalvějovým máslem.