Salát z rajčat, cibule a bazalky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 50 g Bazalka
  • 100 g Cibule červená
  • 200 g Chléb italský
  • 100 ml Olej olivový
  • 70 ml Ocet vinný červený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 103.9 mg
  • Vláknina 5006.8 mg
  • Vitamín A 5006.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Italský bílý chléb rozkrájíme na kostičky velké asi 1 krát 1 centimetr a nasypeme na plech. Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C, kde necháme opéci tak, aby kostičky byly na povrchu pěkně křupavé, ale uvnitř měkké. Omytá rajčata a oloupanou cibuli pokrájíme na kostky velké také 1 krát 1 centimetr. V misce lehce promícháme kostky opraženého chleba, kostky rajčat a cibule. Posolíme, popepříme, vlijeme olivový olej a vinný ocet a zasypeme nasekanou bazalkou. Odložíme a ponecháme salát chvíli odležet, aby se chutě jednotlivých ingrediencí vzájemně propojily. Potom servírujeme.

Komentáře k receptu