Bruschetta plněná pečenými paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 14 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 881.8 mg
- Vláknina 7698.5 mg
- Vitamín A 7698.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 247.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpálený gril vložíme celé papriky aniž bychom je jakkoli krájeli. Počkáme dokud jejich slupka nezačne černat, pak je ihned sundáme z grilu. Vložíme je do připraveného mikrotenového sáčku, v němž je necháme zapařit. Když vychladnou a zapaří se, vyjmeme je a odstraníme opečené slupky, takže zbude jenom dužina. Vykrojíme z paprik jádřince se semínky a pokrájíme papriky na drobné kousky. Nadrobno nasekáme šalotky a oloupaný česnek, vložíme do mísy k paprikám. Dále přidáme ještě na jemno naporcovanou mátu, zalijeme olivovým olejem a vinným octem a lehce promícháme.
-
2
Bagetu si pokrájíme na tenké plátky. které opečeme na grilu a na ně pak rozprostřeme směs vytvořenou z paprik a dalších ingrediencí. Povrch můžeme ještě posypat čerstvě umletým pepřem.