Roláda z vepřové plece
Suroviny
- 200 g Vepřová plec
- 100 g Vepřové nožičky
- 40 g Bránice
- 1 kávová lžička Martell cognac
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Majoránka
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 18 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 120.6 mg
- Draslík 184.2 mg
- Vláknina 152.7 mg
- Vitamín A 152.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené maso z vepřových nožiček a vepřové plece umeleme a přidáme vejce, olivový olej, smetanu, majoránku, koňak, sůl, pepř. Vymícháme fáš a naplníme formičky vyložené bránicí.
-
2
Nalijeme do pekáče vodu a vložíme formičky, aby voda dosahovala do poloviny. Při 110 stupních Celsia pečeme v troubě 30 minut, poté vyndáme a necháme zchladnout.
-
3
Přes noc necháme vychladit v lednici. Poté podáváme.