Vepřové maso na hořčici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 54 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 144.5 mg
- Draslík 52.3 mg
- Vláknina 1517.5 mg
- Vitamín A 1517.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4226 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí a poprášíme moukou.
-
2
V kastrolu rozpálíme sádlo, na kterém plátky masa z obou stran prudce opečeme. Maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně pokrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, zaprášíme moukou, přidáme zbylou hořčici. Podlijeme trochou vody a octem, je-li třeba přisolíme, vrátíme opečené maso, zakryjeme poklicí, v předehřáté troubě dusíme do měkka. Během dušení maso obracíme.
-
3
Před podáváním šťávu zjemníme máslem.