Srbské vepřové maso
Suroviny
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Petržel - nať
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Solamyl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 3 ks Paprika žlutá
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 kg Vepřové maso libové
- 0.23 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 30 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 118.3 mg
- Draslík 399.6 mg
- Vláknina 4627.5 mg
- Vitamín A 4627.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4218 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v kastrolu na rozpáleném oleji rychle z obou stran opečeme. Opečené maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, do kastrolu vrátíme maso, přidáme prolisovaný česnek, nepatrně podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a dusíme asi půl hodiny.
-
2
Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek a stopek, vhodíme do vařící vody, povaříme 3 minuty. Vyjmeme a pokrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme, rozkrájíme, spolu s paprikami přidáme k masu.
-
3
Solamyl rozmícháme v trošce vody, vlijeme do omáčky a dusíme ještě 10 - 15 minut.
-
4
Maso na talířích přelijeme omáčkou a hustě posypeme sekanou petrželkou.