Srbské vepřové maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Petržel - nať
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Paprika žlutá
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • 0.23 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 399.6 mg
  • Vláknina 4627.5 mg
  • Vitamín A 4627.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4218 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v kastrolu na rozpáleném oleji rychle z obou stran opečeme. Opečené maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, do kastrolu vrátíme maso, přidáme prolisovaný česnek, nepatrně podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a dusíme asi půl hodiny.

  • 2

    Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek a stopek, vhodíme do vařící vody, povaříme 3 minuty. Vyjmeme a pokrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme, rozkrájíme, spolu s paprikami přidáme k masu.

  • 3

    Solamyl rozmícháme v trošce vody, vlijeme do omáčky a dusíme ještě 10 - 15 minut.

  • 4

    Maso na talířích přelijeme omáčkou a hustě posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu