Filets Mignons
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 25 g
- Sodík 604 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 558.7 mg
- Vláknina 132.5 mg
- Vitamín A 132.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na Filets Mignons používáme nižší část svíčkové, na 2 porce ukrojíme 6 řezů, silných cca 1 cm. Dlaní je velmi lehce naklepeme, osolíme, opepříme a ze stran rukama shrneme do původního tvaru.
-
2
Rozpálenou pánev osolíme, přidáme 50 g másla másla a vložíme připravené plátky masa, které pečeme z každé strany maximálně 45 vteřin. (Samotné pečení má celkem trvat 1,5 - 2 minuty).
-
3
Opečené maso upravíme na nahřátý talíř.
-
4
Do pánve přilijeme vývar, trochu povaříme a vmícháme ještě trochu másla. Vzniklou šťávou přelijeme upravené řezy na talíři.