Dušená perlička na způsob bažanta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 400 g Brambory vařené
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Perlička
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1079 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 282.9 mg
  • Draslík 1472.6 mg
  • Vláknina 5752.5 mg
  • Vitamín A 5752.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, vykuchanou a opláchnutou perličku rozčtvrtíme a trochu osolíme.

  • 2

    V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, do které vložíme připravené porce perličky. Ty opečeme, přendáme do jiné nádoby, do tuku vložíme drobně nakrájenou cibuli, chvilku podusíme, zalijeme vodou, vrátíme čtvrtky perličky, sůl, pepř, nové koření a bobkový list a v troubě nepřikryté za častého obracení upečeme doměkka.

  • 3

    Maso vyjmeme, přilijeme solamyl rozmíchaný ve lžíci vody, krátce povaříme a perličku vrátíme do šťávy.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu