Krůtí stehna na víně s rajskou rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 37 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 155.9 mg
- Draslík 678.8 mg
- Vláknina 3224.2 mg
- Vitamín A 3224.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, osolíme a opečeme ze všech stran na rozškvařené slanině. Upečené maso vyjmeme, na tuku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku, zasmahneme, přilijeme bílé suché víno a chvíli povaříme. Omáčku opepříme, přisolíme, vrátíme opečené maso, přikryjeme pokličkou a v troubě dusíme do měkka.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme a rozkrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme 80 g másla, rajčata opečeme, osolíme a vmícháme dušenou rýži. Na talíře klademe vždy kopeček rajčatové rýže, přidáme upečenou porci krůty a zalijeme omáčkou, do které jsme předtím zašlehali 40 g másla.