Rizoto z husích drůbků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sádlo škvařené
  • 150 g Hrášek
  • 250 g Rýže loupaná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 kg Husí drůbky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1035 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 414 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 29.1 mg
  • Draslík 218.8 mg
  • Vláknina 9091.3 mg
  • Vitamín A 9091.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husí křídla, žaludek, krk a srdce dáme vařit do hrnce s osolenou vroucí vodou. Po hodině přidáme játra a vaříme dalších 20 minut.

  • 2

    Maso vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Vývar svaříme na polovinu.

  • 3

    Maso obereme a nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Ve větším kastrole necháme na sádle zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, hrášek, rýži, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem z drůbků a krátce povaříme.

  • 5

    Přiklopíme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby předehřáté na 170°C.

  • 6

    Hotové rizoto před podáváním načechráme vidličkou.

Komentáře k receptu