Kuřecí prsa jako kyjevský kotlet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 350 g Kuřecí prsa
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 75 g Strouhanka
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1279 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 907 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 343.7 mg
  • Draslík 735.2 mg
  • Vláknina 1800 mg
  • Vitamín A 1800 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla vytvarujeme dva tenké válečky, které na 10 minut vložíme do mrazničky ztuhnout. Dva kuřecí prsní řízky dobře naklepeme, rozklepneme vejce a se lžící mléka a špetkou soli ho v misce ušleháme. V dalších miskách si připravíme hladkou mouku a prosátou strouhanku na obalení.

  • 2

    Do pánve dáme do vyšší vrstvy rozehřát sádlo, řízky osolíme, na jedné straně je potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed každého klademe váleček másla. Řízky kolem másla těsně zavineme do tvaru hodně silného doutníku.

  • 3

    Potom je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a na sádle je za 12-15 minut usmažíme.

Komentáře k receptu