Polévka Chicken - Broth

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 g Rýže loupaná
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 g Petržel - nať
  • 40 g Pažitka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 203 mg
  • Draslík 635 mg
  • Vláknina 3202.9 mg
  • Vitamín A 3202.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu dobře očistíme, oloupeme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Kuře rozdělíme na čtvrtky. Do hrnce dáme vařit osolenou vodu, když voda začne vřít, vložíme do ní čtvrtky kuřete, nakrájenou zeleninu a rýži. Vaříme doměkka. Poté vyjmeme čtvrtky kuřete, necháme je trochu vychladnout. Sloupneme kůži, z kostí obereme maso, to nakrájíme na kostičky a vrátíme do polévky.

  • 3

    Šunku nakrájíme nadrobno, orestujeme ji na másle a přidáme do hotové polévky.

  • 4

    Podáváme posypané nadrobno nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu