Ceviche - marinované kousky syrových ryb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Platýz - filety
  • 10 g Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 3 ks Limetka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 778.2 mg
  • Vláknina 3514 mg
  • Vitamín A 3514 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí maso zbavené kůže a kostí nakrájíme na větší kostky nebo na plátky. Rozložíme je na talíř tak, aby se nepřekrývaly, a krátce marinujeme.

  • 2

    Marinádu připravíme z limetkové šťávy vymačkané ze 3 limetek a nasekané chilli papričky, přidáme najemno nasekaný česnek, koriandr, nasekaný kousek citronové trávy, nastrouhaný oloupaný zázvor, trochu třtinového cukru a rybí omáčky (můžeme dosolit podle chuti). Omáčka by měla být lehce pikantní, sladkokyselá, poměr ingrediencí ale můžeme upravit podle vlastní chuti.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu