Králík dušený s rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 200 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 0.25 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.25 kávová lžička Sůl mořská
  • 4 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Králík
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1346 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1493 mg
  • Bílkoviny 128 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 1786.5 mg
  • Vláknina 10420.2 mg
  • Vitamín A 10420.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, opláchneme, osušíme a rozkrájíme na menší porce, které osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Porce vložíme do rozpáleného oleje a ze všech stran zprudka opečeme. K masu přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a lístky rozmarýnu (bez větviček). Osmažené maso podlijeme vínem, povaříme, až se odpaří alkohol, poté podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí zhruba 40 minut. Na závěr přidáme máslo a drobně posekanou petrželku.

  • 2

    V mezičase připravíme špenát, který opláchneme a necháme okapat. V kastrole na oleji s máslem opečeme dozlatova oloupané stroužky česneku, které jsme nakrájeli na plátky. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a chvíli za stálého míchání dusíme.

Komentáře k receptu