Králík dušený s rozmarýnem
Suroviny
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 200 ml Víno bílé
- 500 ml Vývar drůbeží
- 0.25 kávová lžička Sůl mořská
- 0.25 kávová lžička Sůl mořská
- 4 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Králík
- 1 hrst Petržel - nať
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 stroužek Česnek
- 4 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1346 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 61 g
- Sodík 1493 mg
- Bílkoviny 128 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 1786.5 mg
- Vláknina 10420.2 mg
- Vitamín A 10420.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, opláchneme, osušíme a rozkrájíme na menší porce, které osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Porce vložíme do rozpáleného oleje a ze všech stran zprudka opečeme. K masu přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a lístky rozmarýnu (bez větviček). Osmažené maso podlijeme vínem, povaříme, až se odpaří alkohol, poté podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí zhruba 40 minut. Na závěr přidáme máslo a drobně posekanou petrželku.
-
2
V mezičase připravíme špenát, který opláchneme a necháme okapat. V kastrole na oleji s máslem opečeme dozlatova oloupané stroužky česneku, které jsme nakrájeli na plátky. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a chvíli za stálého míchání dusíme.