Pečené kachní maso na grilovaném chlebu
Suroviny
- 150 g Kachní maso pečené
- 6 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
- 100 ml Balsamico ocet
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Pomeranče
- 0.5 ks Pomeranče
- 3 ks Cibule červená
- 1 hrst Rukola
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 0.7 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1127 kcal
- Sacharidy 143 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1202 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 143 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 790 mg
- Vláknina 37943.5 mg
- Vitamín A 37943.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marmeládu očištěnou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky a zpěníme na rozpáleném oleji, až je cibule zlatohnědá. Osolíme, opepříme a vmícháme třtinový cukr. Mícháme, dokud cukr nezkaramelizuje, poté přilijeme šťávu z pomeranče, balsamico, dobře promícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut, až marmeláda zhoustne.
-
2
Kachní maso obereme z kostí, odstraníme kůži a spolu s 3 lžícemi výpeku, drobně posekanou petrželkou, solí a pepřem v míse dobře promícháme.
-
3
Plátky chleba na grilovací pánvi na oleji po obou stranách opečeme a po upečení z jedné strany potřeme česnekem.
-
4
Chleba potřeme cibulovou marmeládou, poklademe kachním masem, ozdobíme opranou a okapanou rukolou, zakapeme pomerančovou šťávou a podáváme.