Penne v rajčatové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 11 g
- Sodík 697 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 417.1 mg
- Vláknina 3563.5 mg
- Vitamín A 3563.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat.
-
2
Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, bazalku na hrubo nasekáme.
-
3
Na 2 lžících rozpáleného oleje zvolna orestujeme do zlatova česnek, podlijeme vínem, necháme odvařit alkohol a přimícháme konzervovaná pokrájená rajčata. Směs osolíme, opepříme a krátce podusíme.
-
4
Penne s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s omáčkou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, přidáme polovinu omáčky a polovinu těstovin, promícháme a přidáme polovinu cherry rajčat a bazalku. Za stálého míchání krátce povaříme.
-
5
Těstoviny podáváme posypané sýrem a pokapané olivovým olejem.