Vepřové medailónky Marie-Louise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 g Mrkev kořen
  • 200 g Hrášek
  • 600 g Vepřová panenka
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 8 ks Brambory
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 110.9 mg
  • Draslík 1564.4 mg
  • Vláknina 22130 mg
  • Vitamín A 22130 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stejně velké brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme.

  • 2

    Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.

  • 3

    Uvařené brambory překrojíme na půlky, vydlabeme, naplníme dušeným hráškem, narovnáme do zapékací mísy vymazané 40 g másla a v předehřáté troubě krátce zapečeme.

  • 4

    Do vařící osolené vody vložíme očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 100 ml na zředění pyré.

  • 5

    Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, přilijeme uschovaný vývar, podle potřeby přisolíme a upravíme na talíře.

  • 6

    Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle.

  • 7

    Opečené maso položíme na mrkvovou kaši, obložíme pečenými bramborami s hráškem a přelijeme výpekem.

Komentáře k receptu