Telecí ledvinky ve smetanovém krému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí ledviny
  • 50 g Olej rostlinný
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 503 mg
  • Draslík 365.9 mg
  • Vláknina 400 mg
  • Vitamín A 400 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 95.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky nakrájíme na kousky velké asi 2 cm, dáme je do rozpáleného oleje, kde je napolovic opečeme a vhodíme je na cedník, aby krev dobře vykapala.

  • 2

    Pak ledvinky obalíme v hladké mouce promíchané s paprikou, opečeme je na másle, zalijeme vínem a smetanou, osolíme, povaříme a zalijeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu