Hovězí vemínko po španělsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí vemeno
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Paprika červená
  • 5 ks Rajčata
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 451.5 mg
  • Draslík 457.2 mg
  • Vláknina 6683 mg
  • Vitamín A 6683 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vemínko vcelku uvaříme ve slané vodě, necháme je vychladnout a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme kousky a prolisujeme česnek.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, na kterém dozlatova z obou stran opečeme plátky vemínka. Přendáme je do jiné nádoby a na másle v pánvi opečeme cibuli. Když zrůžoví, přidáme proužky papriky, rajčata, česnek, kečup, vrátíme zpět kousky vemínka a vše osolíme. Zakryjeme pokličkou a dusíme 10 minut.

  • 4

    Podáváme posypané zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu