Roštěnky po švábsku
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Okurky nakládané
- 80 g Olej rostlinný
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 ml Voda pitná
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 53 g
- Sodík 693 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 197 mg
- Draslík 96.7 mg
- Vláknina 2704.3 mg
- Vitamín A 2704.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěného roštěnce odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso nakrájíme přes vlákno na 4 plátky. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, naklepeme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej, na kterém roštěnky z obou stran rychle opečeme.
-
2
Poté je vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, po chvíli zalijeme vodou.
-
3
Roštěnky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přidáme hořčici a povaříme.
-
4
Malou cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno, oloupané sladkokyselé okurky krájíme na nudličky, obojí krátce osmahneme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a směs vmícháme do omáčky.