Milánské roštěnky
Suroviny
- 150 g Špagety
- 60 g Šunka parmská
- 50 g Sýr Parmezán
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 40 g Máslo čerstvé
- 80 g Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 5 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 54 g
- Sodík 674 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 246.8 mg
- Draslík 69.1 mg
- Vláknina 916.3 mg
- Vitamín A 916.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě se lžící olivového oleje uvaříme špagety. Propláchneme je studenou vodou, překrájíme a smícháme s nakrájenou šunkou, solí, pepřem, sýrem a vejcem.
-
2
Z očištěného vysokého roštěnce odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso rozkrájíme přes vlákno na 4 plátky, silné 1,5 až 2 cm, o hmotnosti cca 130 - 150 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku je silně naklepeme paličkou, osolíme a opepříme.
-
3
Roštěnky naplníme připravenou směsí, svineme je a převážeme bílou nití.
-
4
Závitky ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným olejem. Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno rozkrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji 200 ml vody a rozmícháme.
-
5
Závitky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka.
-
6
Poté závitky vyjmeme, zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou, do níž jsme přidali kečup a zjemnili ji máslem.
-
7
Podáváme bez přílohy.