Holub nadívaný vaječnou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Šunka uzená
  • 80 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Holub
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 971 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 417.7 mg
  • Draslík 591.4 mg
  • Vláknina 777.1 mg
  • Vitamín A 777.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpustíme 40 g másla, vložíme na kostičky nakrájenou šunku a zelený hrášek, krátce podusíme, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme opepříme a za stálého míchání necháme na ohni tak dlouho, až vejce ztuhnou. Potom přimícháme jemně nasekanou petrželovou nať.

  • 2

    Vykuchané holuby omyjeme a osušíme. Kůži z volátek podebereme a uvolníme od prsíček tak, aby se zvětšil prostor pro nádivku.

  • 3

    Vychladlou nádivku vložíme do sáčku s hladkou trubičkou. Trubičku zasuneme do volete a mačkáním vpravíme nádivku do vzniklého prostoru. Otvory po trubičce zašijeme. Kromě volat naplníme nádivkou i břišní dutiny.

  • 4

    Holuby osolíme a svážeme.

  • 5

    Na pekáči rozpálíme 60 g másla, do něho prsíčky nahoru položíme holuby a v troubě pečeme cca 30 minut doměkka. Občas poléváme vlastní šťávou, kterou podle potřeby doplňujeme vývarem a potíráme je máslem.

  • 6

    Z upečených holubů odstraníme nitě a rozdělíme je na půlky. Podáváme polité vlastní šťávou.

Komentáře k receptu