Dušená slepice s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1208 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 56 g
- Sodík 1355 mg
- Bílkoviny 129 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 404.5 mg
- Draslík 1878.7 mg
- Vláknina 11266.2 mg
- Vitamín A 11266.2 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici zbavenou páteře, velkých kostí a konců křídel rozdělíme na 8 dílů. Nadrobno nakrájíme slaninu, kterou ve velkém kastrole necháme zesklovatět. Přidáme kousky slepice, které opečeme ze všech stran a odložíme je do tepla. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, necháme jí na výpeku zpěnit, zaprášíme hladkou mouku a necháme ji zasmahnout. Přilijeme 400 ml teplé vody, metlou ji rozšleháme na řídkou omáčku, osolíme, opepříme a přidáme slepičí maso. Kastrol přikryjeme poklicí a slepici pomalu dusíme doměkka.
-
2
Mezitím očistíme směs hub, nakrájíme na malé kousky, na másle je nejprve osmahneme a pak osolíme a doměkka podusíme.
-
3
Kusy dušené slepice rozdělené na talířích pokryjeme houbami, přelijeme omáčkou a servírujeme s vařenými bramborami.