Hřbet s fazolkami
Suroviny
- 80 g Pórek
- 500 g Jelení hřbet
- 250 g Fazole bílé
- 100 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.94 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 10 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 105.1 mg
- Draslík 78.4 mg
- Vláknina 1500.5 mg
- Vitamín A 1500.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole namočíme den předem. Druhý den je uvaříme v téže vodě, osolíme.
-
2
Jelení hřbet očistíme, osolíme a opepříme. Rozpálíme wok, přilijeme olej, přidáme rozmarýn, který po chvilce vyndáme a opečeme maso.
-
3
Do předehřáté trouby vložíme opečené maso a dopékáme ho při 170 stupních 10 minut. Poté necháme chvilinku odpočinout.
-
4
Nakrájený pórek zpěníme na polovině másla, přidáme uvařené fazole, zalijeme vínem a vyvaříme tekutinu. Přidáme zbylou část másla, sundáme ze sporáku, osolíme, opepříme a přidáme petržel.
-
5
Podáváme fazole a překrájené kotletky, které musí zůstat na řezu růžové.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář