Plněný chřest a smrži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Smrže čerstvé
  • 200 g Chřest bílý
  • 200 g Chřest zelený
  • 150 g Telecí plec
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Martell cognac
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 808 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 282.4 mg
  • Draslík 296.7 mg
  • Vláknina 6082.5 mg
  • Vitamín A 6082.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí plec pomeleme, přidáme 100 ml smetany a vejce a vymixujeme hladkou směs. Osolíme a opepříme, směsí naplníme omyté a nožiček zbavené smrže. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 150 stupňů Celsia, dokud nejsou hotovi.

  • 2

    Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, zalijeme koňakem, necháme odvařit, přidáme zbylou smetanu a povaříme. Všleháme zbylé máslo a nacedíme na smrže.

  • 3

    V osolené vodě povaříme krátce zelený chřest a zchladíme ledem. Bílý chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě s cukrem doměkka.

  • 4

    Chřest pokrájíme na menší kousky, smícháme se smrži a ihned podáváme.

Komentáře k receptu